DIT MAG JE NIET MISSEN!!

SPECIALE SPELREGELBIJEENKOMST BASKETBAL

 

Voor iedereen die bij Crackerjacks is betrokken, zoals (jeugd)leden, ouders, trainers/coaches en scheidsrechters!

Basketball is een fantastische sport om te doen. En om naar te kijken. We beleven daar met z’n allen heel veel plezier aan.

Dat willen we graag zo houden en daarom is het van belang goed op de hoogte te zijn van de regels die voor het basketbal gelden. Dat geldt niet alleen voor de spelers, maar ook voor de trainers, de coaches, de mensen die achter de jurytafel zitten tijdens wedstrijden, ouders op de tribune en natuurlijk voor de scheidsrechters.

Basketbal is wat regels betreft best wel een ingewikkeld spelletje. Vooral als je niet (precies) weet wat wel en wat niet is toegestaan en hoe de regels nou uitgelegd moeten worden. Bovendien zijn de regels ook weer een beetje veranderd.

Daarom is iedereen van harte welkom op zondag, 4 november in sporthal Zielhorst.

Van 14.00 tot 16.00 uur (inclusief pauze, met gratis drankje) )bespreken we ‘hoe het basketbalspelletje gespeeld moet worden’. Met veel uitleg over wat wel en niet mag, wat de belangrijkste regels zijn en wat we verwachten van spelers, coaches, tafelaars, scheidsrechters en publiek. En natuurlijk is er ruimte om je eigen vragen te stellen en met elkaar het gesprek aan te gaan.

Dus: grijp deze kans en vergroot je kennis over basketbal en daarmee het plezier in de sport!

Graag je komst uiterlijk 2 november a.s. aanmelden bij Jasper Hoogland, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Je kunt dan ook alvast mailen welke specifieke vragen je hebt of over elke onderwerpen je meer wilt weten. Daar komen we dan tijdens de bijeenkomst op terug.

sportverenigingvanhetjaar

Wij en het Nederlands basketball hebben alweer iets te vieren gehad. Basketbalvereniging Crackerjacks uit Amersfoort is voor 2018 gekozen tot 'Vereniging van het Jaar' in de categorie sport. Er ging 19 september een luid gejuich op in ons thuishonk, sporthal Zielhorst in Amersfoort, toen wij te horen kreeg tot beste sportvereniging van Nederland te zijn uitgeroepen. De prijs bestaat uit diverse Masterclasses van professionals voor de vereniging. Bovendien maakt een productiemaatschappij een professionele promotiefilm om Crackerjacks extra in de schijnwerpers te zetten.

Behalve Crackerjacks behoorden ook volleybalvereniging Sudosa-Desto uit Assen en rugbyclub The Big Bulls uit Almelo tot de drie finalisten in de categorie sport. De titel is voor ons! Dit omdat Crackerjacks zich volgens de organisatoren van de landelijke verkiezing 'in een paar jaar tijd heeft ontwikkeld tot een vereniging, die zich met diverse activiteiten maatschappelijk heeft onderscheiden en die wordt gedreven door een grote groep betrokken vrijwilligers'. 

Crackerjacks is volgens het juryrapport een vereniging die in twee jaar tijd van een naar binnen gerichte organisatie en nauwelijks zichtbaar voor de buurt en gemeente, is veranderd in een vereniging die volop actief is in de samenleving. Crackerjacks werkt in Amersfoort nauw samen met scholen, het speciaal onderwijs en een asielzoekerscentrum, en doet veel voor langdurig zieken, werkzoekenden en gehandicapten. Sportwethouder Hans Buijtelaar, die ook bij de overhandiging van de prijs aanwezig was, sprak in dat opzicht duidelijk taal: "Jullie maken hier waar wat maatschappelijke inzet betekent.’’

Om uit de drie finalisten een keus te kunnen maken, hadden de drie laatst overgebleven sportverenigingen bezoek gekregen van beachvolleyballer Alexander Brouwer en hockeyer Robbert Kemperman, ambassadeurs van de verkiezing 'Vereniging van het Jaar'. Robbert Kemperman zei na afloop van dat bezoek: “Het is mooi om te zien dat deze verenigingen niet alleen een belangrijke rol spelen in het leven van de mensen die bij de vereniging aangesloten zijn, maar ook in de gemeenschap. Er zit zoveel meer achter een vereniging”

bron: NBB

Basketbal verovert Amersfoort!

 

Amersfoort Streetball is onder de naam 3X3 033 een label van Crackerjacks. Het gaat om 3X3 basketball, dat we samen met 3X3 Unites vormgeven. De gemeente Amersfoort, SRO, 033IndeBuurt en de NBB helpen mee om hier een succes van te maken. Alle Amersfoorters zijn uitgenodigd om dit te komen spelen; oud/jong, ervaren/onervaren, het maakt ons niets uit. In de afgelopen zomerperiode waren we te vinden op het Rob Vis Basketballplein en het Neptunusplein. Dit succes smaakt naar meer, waardoor we binnenkort weer van start gaan met nieuwe Leaderstrainingen en... 3X3 training! Hou deze website en 03X3 in de gaten. 

Drie sportverenigingen zijn nog in de race om uitgeroepen te worden als Sportvereniging van het jaar. Crackerjacks is hier een van, ongelooflijk spannend! Op 19 september wordt duidelijk of we op plaats 1, 2 of 3 geeindigd zijn.

Subcategorieën