NBB Streetball Masters Amersfoort 2017

Amersfoort staat zondag 13 mei in het teken van Streetball Masters, het Open Nederlands Kampioenschap 3x3 basketball van de Nederlandse Basketball Bond (NBB). Streetball Masters 2016 was een groot succes op Sportpark Zielhorst, maar in 2017 gaan we dit succes overtreffen! Het wordt groter en spectacularider! Dit keer organiseren basketballvereniging Crackerjacks in samenwerking met Basketball Events Organisation (BEO), de NBB en SRO het evenement op het Eemplein in Amersfoort, een betere locatie kan je niet hebben voor deze Urban sport! We zijn er trots op dat we, voor de tweede keer sinds de start in 2009, Streetball Masters naar Amersfoort hebben weten te halen en dan ook nog op zo'n top locatie!!!

Streetball Masters: een urban event

Streetball Masters is een tour langs 12 steden in Nederland; dit jaar voor de tweede maal in Amersfoort. Duizenden jongeren in Nederland doen mee en nemen het tegen elkaar op in het 3x3 toernooi in verschillende leeftijdscategorieën en bij de diverse side contests zoals de Shooting Challenge en de spectaculaire Dunk Contest. Dat alles omlijst door muziek, dans en nog veel meer vormen van urban entertainment.

Streetball Masters is al sinds de start in 2009 een succes en dat wordt elk jaar groter met steeds meer voorronden, teams en deelnemers. De Nederlandse 3x3-teams staan internationaal in de top 6 bij de leeftijdscategorieën U18 en U23. Op internationaal niveau groeit 3x3 basketball minstens even hard. FIBA, de internationale overkoepelende organisatie van basketball federaties, heeft dan ook de ambitie uitgesproken om van 3x3 basketball een officiële Olympische sport te maken. Mooie prijzen Finalisten van de voorronden plaatsen zich automatisch voor de landelijke finale op 21 en 22 juli in Amsterdam, waar wordt gestreden om de titel ‘Nederlands Kampioen 3x3 basketball’.

De winnaars van de finale gaan door naar de Europese tour in Antwerpen. Tevens zijn er mooie prijzen te winnen. Alle winnaars winnen namelijk tickets + verblijf naar een 3x3-toernooi in het buitenland! Teams, bestaande uit minimaal 3 en maximaal 4 spelers, kunnen zich tot 4 mei inschrijven voor deelname via de website van de NBB: http://www.basketball.nl/3x3-basketball/inschrijven.

Het inschrijfgeld bedraagt €45 per team.
Er kan worden ingeschreven in de volgende categorieën:

MIXU12

U15 (jongens en meisjes)

U18 (jongens en meisjes)

U23 (mannen en vrouwen)

23+ (mannen en vrouwen)

Elite (mannen en vrouwen)

Rolstoelers

Plaats en tijd Streetball Masters vindt plaats op zondag 13 mei op het Eemplein in Amersfoort. Het Eemplein is snel en gemakkelijk bereikbaar vanaf de A1 en er is voldoende parkeerruimte. We hopen veel teams te kunnen verwelkomen en verheugen ons op Streetball Masters Amersfoort.

Namens alle organiserende partijen,

Désirée de Graauw
Mark de Laat
Technische Commissie Crackerjacks

3x3 agenda