School Basketbal Tournooi 2017

Grote belangstelling voor het schoolbasketbaltoernooi

Op zaterdag 3 juni organiseerde Crackerjacks het schoolbasketbaltoernooi voor basisscholen. Aan de belangstelling voor dit toernooi, is goed te merken dat basketbal groeit in Amersfoort. “Wij organiseren het schoolbasketbal toernooi al een aantal jaren. Ieder jaar weer komen er meer kinderen op af en doen meer scholen mee. Fantastisch om te zien. Dit jaar doen er 150 kinderen mee, afkomstig van 9 basisscholen.” aldus Rob Vis (medeorganisator van Crackerjacks).

In 2 poules gingen de kinderen van groep 5 – 6 de strijd tegen elkaar aan. “Het is best wel een drukke week voor mijn dochter. De afgelopen dagen heeft zij meegelopen met de avondvierdaagse van Hoogland en vandaag het schoolbasketbaltoernooi. Zij is nog schor van de intocht van gisteravond. Maar zij wilde per se meedoen met het basketbaltoernooi” gaf een van de ouders aan. De kinderen hadden zich goed voorbereid en dat was duidelijk te zien aan het vertoonde spel. Op het veld waren mooie acties te zien, maar bovenal ook veel sportiviteit. De winnaars van beide poules moesten in een onderlinge wedstrijd uitmaken wie 1e zou worden voor groep 5 – 6. De eindstrijd ging tussen De Bolster 1 tegen De Bolster 2. Dit stond borg voor veel rivaliteit. De kinderen wilden niet onderdoen voor hun klasgenootjes. Het was een spannende wedstrijd. Uiteindelijk won De Bolster 1.

De kinderen van groep 7 – 8 streden in 3 poules. De afgelopen weken was er veel gesproken over het basketbaltoernooi. “Ik wil heel winnen, dan kan ik meedoen aan het NK schoolbasketbal” gaf een van de kinderen van KBS De Marke aan. Dat is nieuw dit jaar. De winnaar van groep 7 – 8 plaatste zich voor het Nederlands Kampioenschap Schoolbasketbal. Dit gaf de kinderen een extra stimulans. In de voorbereiding hadden de kinderen basketbalclinics gevolgd op hun eigen school. “Het is een hoog niveau wat ik zie op de velden. Dat wordt pittig, voor mijn team” aldus een van de begeleiders van ODS de Achtbaan. De kinderen van de ODS de Achtbaan leverde een knappe prestatie met het behalen van de 3e plaats. De winnaar moest komen uit de strijd tussen basisschool Aloysius tegen KBS De Marke.  Aloysius moest vol aan de bak, ook omdat bij KBS De Marke een paar kinderen zaten die al basketbal spelen. Uiteindelijk won KBS De Marke de 1e plaats. KBS De Marke zal Amersfoort vertegenwoordigen op het NK schoolbasketbal op 21 juni in Den Haag.

Voor alle kinderen van de basisschool uit groep 5 t/m 8 biedt Crackerjacks de mogelijkheid om op 14 juni – 21 juni – 28 juni van 18:00 uur tot 19:00 uur gratis te komen trainen in Sporthal Zielhorst.

 

bron: Schoolsport Amersfoort.