Crackerjacks heeft een vertrouwenscontactpersoon (VCP) aangesteld. Daar kun je terecht voor vragen, vermoedens, meldingen, klachten en aangifte met betrekking tot (seksuele) intimidatie en ander grensoverschrijdend gedrag. Denk daarbij aan pesten, buitensluiten, vernederen, bang maken, discriminatie, agressie, beschuldigingen etc.

De VCP adviseert en kan eventueel doorverwijzen naar een vertrouwenspersoon die een inhoudelijke rol heeft en hiervoor speciaal is opgeleid.

Wil je graag je verhaal bij iemand kwijt over iets waar je tegenaan loopt of heb je twijfels, gevoelens van onzekerheid, boosheid of machteloosheid neem dan contact op met de VCP. Die kijkt dan samen met jou hoe verder te gaan.

De gesprekken zijn altijd vertrouwelijk. Een incident zal altijd anoniem bij het bestuur worden gemeld, omdat zij de verantwoordelijkheid draagt voor alles wat er binnen en rondom Crackerjacks gebeurt. De VCP informeert en adviseert over mogelijke vervolgstappen en instanties waartoe jij je kunt wenden voor vervolgstappen: doorverwijzen naar vertrouwenspersoon van het NOC*NSF, een klacht- of tuchtcommissie van de bond, politie of huisarts.

Neem gerust contact op voor nadere informatie of een gesprek. De vertrouwenscontactpersoon van onze vereniging is:

Ceciel Lansink

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als je het prettiger vindt contact op te nemen met iemand van buiten Crackerjacks dan kun je terecht bij de VCP van de Nederlandse Basketball Bond: Walter Wallé en Annie Kerkhof.

Wanneer je een vraag, probleem of klacht hebt over ongewenste omgangsvormen, aarzel dan niet en neem contact op.

Walter en Annie zijn te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.ofDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Als lid van de Nederlandse Basketbal Bond confirmeert BV Crackerjacks zich aan de regelementen zoals bekend bij de NBB.
Deze zijn terug te vinden op: https://www.basketball.nl/nbb-organisatie/reglementen-en-spelregels/reglementen