Zaterdagavond 16/9 speelde heren1 de  eerste wedstrijd in de landelijke 2e divisie. Tegenstander Groene Uilen was daar vorig seizoen kampioen geworden. Het studententeam uit Groningen bracht 12 spelers aan de start en Crackerjacks moest het doen zonder Joery(vakantie),Sylvester(blessure) en Jarno(eigen wedstrijd) dus waren er 9 spelers beschikbaar.

In het eerste kwart ging het een tijdje gelijk op. Aan beide kanten werd er veel gemist. Het eerste kwart werd met een 10-9 stand afgesloten. Toen Groene Uilen in het 2e kwart van afstand beter begon te scoren werd al snel duidelijk dat de heren van Crackerjacks qua tempo en (nog) niet mee konden komen. Waar Groene Uilen het vizier op scherp kreeg bleef Crackerjacks onzuiver in de afwerking en in het tweede kwart werden we overlopen met dubbele cijfers: 28-14.

Het was goed om te zien dat er in het 3e kwart toch weer herstel kwam. Er was wat meer overleg in de aanval en de vrije man werd beter gevonden. Het kwart ging wel verloren met 23-20. In het 4e kwart werd al snel duidelijk dat Crackerjacks geen enkele kans zou maken op een overwinning. Het erg slechte 2e kwart zijn we nooit meer te beven gekomen en we verloren onze 1e wedstrijd dan ook afgetekend met 79-54.

Het team moet beter ingespeeld raken en daarnaast zal het ook moeten wennen aan het hogere niveau. Het is duidelijk waar aan gewerkt moet gaan worden.

CJ MU18 vs Landstede Lions 16/9

Een eerste wedstrijd in een nieuwe competitie is altijd moeilijk, zeker als die competitie de eredivisie is.

De jongens onder 18 mochten vandaag hun eredivisie debuut maken en dat in Landsmeer tegen de Landslake Lions (ook een nieuwkomer). In een spannende maar vooral ongelukkige en slordige wedstrijd van Crackerjacks kant hadden de jongens het vanaf minuut 1 moeilijk. Ze liepen achter de feiten aan en hebben veel van de wedstrijd vanuit een achterstand moeten spelen. Gelukkig liet het team nooit de kop zakken en kwam het nodige geluk in het 4e kwart toch weer een beetje terug, genoeg om de jongens in de laatste secondes via een driepunter de voorsprong te geven.