Heren 1 wint van Wyba

03-09-2021

De heren 1 zijn begonnen aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Vorig seizoen waren de mannen na 4 wedstrijden gewend aan het hogere niveau en het meer fysieke basketbal echter Corona gooide roet in het eten. De mannen hebben tijdens deze periode zoveel mogelijk buiten, of voor zichzelf getraind in verschillende samenstellingen vanwege de beperkende maatregelen.
Nu er weer binnen gesport mag worden is de groep keihard aan het werk om de stijgende lijn van vorig jaar weer op te pakken.
JL. zondag stond direct een interessante oefenwedstrijd op het programma. De heren 1 van Wyba speelden, het jaar voorafgaand aan corona, mee om het kampioenschap in de andere poule van de 1ste divisie. Een mooie krachtmeting dus.
Vanaf het begin van de wedstrijd ging de jonge honden van Crackerjacks er direct hard tegen aan. Veel druk op de bal van tegenstander leverde een aantal intercepties op waar ook uit gescoord kon worden. De toon was gezet. Wyba was direct wakker en schakelde naar een strakke defence.
Ook Crackerjacks verdedigde goed en drukte de tegenstander steeds verder buiten de bucket waardoor zij gedwongen werden te gaan schieten. Dat was zondag niet hun beste wapen want zij miste veel van afstand.
Een en andere resulteerde in een lage score van beide teams met een ruststand van 23-21 in Amersfoorts voordeel. Een matig derde kwart van onze heren 1 leverde een 12 punten achterstand op. De time-out die volgde was er een van herschikking van de rollen maar vooral praten om harder te gaan en weer aansluiting vinden door meer druk in de defence. Dit werkte en a 5 minuten in het vierde kwart was de achterstand omgezet in een voorprong van 5 punten. Van beide kanten werd veel gemist en de stroefheid bij de teams was goed te zien. Patronen ,die ons normaal punten zouden brengen, liepen even niet zo soepel. Niet zo gek na een tijdlang niet in wedstrijdverband gespeeld te hebben.
Uiteindelijk trok Crackerjacks de wedstrijd makkelijk naar zich toe en zijn we de laatste minuten niet meer in gevaar geweest. 49-47 is een stand die je niet verwacht op dit niveau maar geeft wel aan dat er keihard gewerkt is om de tegenstander zo min mogelijk te laten scoren.

Zondag 5 september spelen de mannen uit tegen het Utrechtse Cangaroes.