Commissies


Technische commissie

Technische commissie

De technische commissie zorgt binnen Crackerjacks voor alle praktische zaken die komen kijken bij het basketballen. Denk hierbij aan teamindelingen, trainingsroosters, het organiseren van bijeenkomsten en opleidingen voor trainers/coaches, etc.

De commissie wordt hierbij ondersteund door verschillende andere commissies en functionarissen zoals de materiaalcommissie, de scheidsrechterscommissie en het wedstrijdsecretariaat.

Op dit moment bestaat de technische commissie uit 6 leden: Patricia Brouwers, Jurgen van Herwijnen, Miro Kaposi, Michel Kuipers, Bas Maas en Erik van Velsen.

Alle taken en verantwoordelijkheden worden binnen de commissie verdeeld zodat er duidelijke aanspreekpunten zijn. Heb je een vraag en weet je niet bij wie je moet zijn? Dan kun je altijd mailen naar tc@crackerjacks.nl en dan helpen we je op weg.

Aanmeldingen heren/jongens
Aanmeldingen dames/meiden
Aanmeldingen jongste jeugd (t/m U12)
Opleiding trainers/coaches
Clinics
Oefenwedstrijden/toernooien
Rooster
Zaalhuur
Trainersindeling
Teamindeling   

Wedstrijdsecretariaat

De wedstrijdsecretaris regelt een aantal zaken rondom de wedstrijden:

  • alle inschrijvingen van de teams bij de NBB (5×5 en 3×3), zowel landelijk- als afdelingsniveau.
  • inschrijvingen voor de Eemlandcompetitie.
  • het maken van het wedstrijdschema (voor Eemland en NBB) en het inplannen daarvan in Sportlink.
  • het koppelen van de spelers en de technische staf aan de goede teams in Sportlink.
  • het aanvragen van dispensatie voor spelers bij de NBB.
  • het aanvragen en regelen van wedstrijdwijzigingen.

Hiervoor heeft de wedstrijdsecretaris geregeld contact met de TC, de ledenadministratie, de takenplanner en de scheidsrechterscommissie. Verder is er regelmatig contact en overleg met de NBB over wedstrijdzaken.

Voor vragen kan je mij bereiken via wedstrijdsecretaris@crackerjacks.nl

Scheidsrechterscommissie

Hallo! Wij zijn Marco van Apeldoorn en Jasper Hoogland.

Bij ons kun je terecht met al je vragen over spelregelkennis, scheidsrechtersopleidingen en het fluiten van wedstrijden. Want: je bent pas een echte basketballer als je de spelregels goed kent!

Daarom is de eerste taak van de scheidsrechterscommissie het bevorderen van de spelregelkennis en -toepasing. Dat doen we o.a. door het organiseren van spelregelbijeenkomsten voor leden, teams, ouders, trainers en coaches. Door ons aangeboden maar ook op verzoek van teams en coaches.

Om wedstrijden te mogen spelen, vraagt de Nederlandse Basketball Bond (NBB) van leden vanaf 14 jaar dat ze een spelregelbewijs hebben. Dat bewijs is online te halen via www.basketballmasterz.nl
Op die website worden de belangrijkste regels uitgelegd aan de hand van duidelijke en leuke filmpjes. Heel leuk om te doen want bezig zijn met spelregels is helemaal niet saai. Integendeel, je hebt er heel veel aan voor je verdere basketballcarrière. Heb je hulp nodig bij het halen van het spelregelbewijs, laat het ons weten. We helpen je graag.

Als je de spelregels goed kent dan wordt het zelf fluiten van wedstrijden ook een stuk gemakkelijker en leuker. Wat je als scheidsrechter ook moet weten is waar je samen met je collega-scheidsrechter nog meer op moet letten. Ook daar helpen we je bij. Dat doen we door het aanbieden van scheidsrechtersopleidingen.

In de basisopleiding (BS2) besteden we o.a. aandacht aan de arbitragetechniek (bijvoorbeeld hoe je tijdens de wedstrijd als scheidsrechters moet lopen en waar je moet staan om situaties goed te kunnen beoordelen) en hoe je omgaat met spelers en coaches.
De afspraak binnen Crackerjacks is dat elk wedstrijdspelend lid vanaf 16 jaar zijn of haar BS2-diploma haalt. Want zonder scheidsrechters kunnen er geen wedstrijden worden gespeeld, dus kun jezelf ook niet spelen! Op die manier zorgen we er met z’n allen voor dat we op competitiedagen in Amersfoort lekker basketball kunnen spelen. En je zult merken, hoe vaker je wedstrijden fluit, hoe beter het gaat en hoe meer je er aan hebt voor je eigen spel. De vereniging stelt een eigen ref-shirt ter beschikking als je fluit. Roos en Anne laten op de foto zien hoe dat er uit ziet.

v.l.n.r. Jasper, Roos, Marco en Anne

Daarnaast kunnen we beginnende scheidsrechters een tijd lang begeleiden tijdens het fluiten van wedstrijden. Dat kan bijvoorbeeld doordat een meer ervaren scheidsrechter met een beginnende scheidsrechter wordt ingedeeld voor een wedstrijd of door iemand die de beginnende scheidsrechters tijdens wedstrijden tips en feedback geeft. 

Omdat Crackerjacks ook een aantal teams heeft die op een redelijk hoog niveau spelen, moeten we als vereniging ook scheidsrechters leveren die landelijk kunnen fluiten. Daarvoor bieden we vervolgopleidingen aan (BS3 en BS4). Heb je daarvoor interesse, laat het ons weten. En weet: hoe hoger je fluit, hoe leuker het wordt!

Voor je vragen en voor meer informatie kun je ons altijd benaderen.

Marco van Apeldoorn Jasper Hoogland
marco@crackerjacks.nljasper@crackerjacks.nl

Materiaalcommissie

Hallo, ik ben Timo van Burgsteden.

Ik regel binnen Crackerjacks het materiaal; denk hierbij aan ballen, springtouwen, hesjes en nog veel meer. Ook probeer ik steeds nieuw materiaal aan te schaffen.
Heb je ideeën of wensen laat het mij weten, dan kan ik kijken of dit een wens is van meerdere trainers/coaches en of het binnen het budget past.

Je kunt bij mij ook aangeven als er iets kapot is. Denk hierbij aan het netje van de basket of ballen die lek of  versleten zijn of wat je maar kan vinden in de zaal. Ik zal dan zorgen dat het gemaakt wordt.

Ik verzoek iedereen om zuinig om te gaan met de spullen die je ter beschikking gesteld krijgt. Wij zijn en blijven een vereniging dus we hebben niet heel veel middelen om alles steeds weer opnieuw aan te schaffen.

Timo van Burgsteden
Email: materiaal@crackerjacks.nl