Walking Basketball

Wat is OldStars walking basketball?

OldStars walking basketball is een variant van basketball waarbij niet wordt hardgelopen maar wel wordt gepasst, gedribbeld en geschoten met de originele basketball. Het is daarom uitermate geschikt voor mensen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Basketbal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk net zo belangrijk als het bewegen. In principe kan iedereen meedoen maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. De trainingen bestaan uit een warming-up en vervolgens verschillende beweegvormen, aangepast op senioren. Op deze manier spelen de deelnemers basketball en werken ze tegelijkertijd aan een betere coördinatie en motoriek.

OldStars walking basketball is onderdeel van OldStars Sport (project van het Nationaal Ouderenfonds). Dit is een verzameling van aangepaste spelvormen zoals ook OldStars walking football, OldStars walking handball e.a. Met dit uitgebreide OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder andere partners Menzis en Van Boxtel de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderen vriendelijke sportvereniging. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal.

Fysiek en sociaal fit
Naast bewegen staat bij OldStars walking basketball ook het ontmoeten en sociaal contact centraal. De trainingen staan onder professionele begeleiding van Jasper Hoogland en Marja Smeets. Zij doen dit aan de hand van het Athletic Skills Model.

Nadere informatie
Vanaf 28 september 2021 is Walking Basketball er elke dinsdagmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur in sporthal Zielhorst met inloop vanaf 16.30 uur.
Na afloop van de training is er gelegenheid om in de kantine samen gezellig iets te drinken.
De eerste 5 keer meedoen is kosteloos, daarna betaal je EUR 35,- voor een 10-rittenkaart. 
Voor dat bedrag kun je dus aan 10 trainingen meedoen en krijg je per training ook nog 1 drankje gratis.

Basketballvereniging Crackerjacks       : Jasper Hoogland, 06-52535588