Coach-clinic van Mark van Schutterhoef

06-03-2024

Op 31 januari was Mark van Schutterhoef in ‘t Atrium om een clinic te geven. Mark heeft al een lange professionele carrière binnen het basketbal in Nederland en voor sommige mensen is hij bekend van zijn coaching van Landstede Heren 1. De clinic werd in samenwerking met MU18-1 gehouden en was toegankelijk voor iedereen van Crackerjacks. Trainers, spelers, coaches, ouders en vrienden. Ook onze basketbalvrienden van Dunckers (Hilversum) en Shooters (Bunschoten) lieten zich vertegenwoordigen.

Crackerjacks heeft al langer goed contact met Landstede. Bijna ieder seizoen maken sommigen van onze jonge talenten de overstap naar Zwolle. Het is dan fijn als er vanuit Landstede een wederdienst in de vorm van een clinic wordt gegeven.

De inhoud van de clinic was gebaseerd op de trainersbijeenkomst van december en de wensen van trainers. Thema’s die in de clinic zaten:

  • Hoe train je op wedstrijdintensiteit.
  • Hoe verdedig je screens.
  • Hoe zorg je voor spelers die op de training meer zelfvertrouwen laden voor de wedstrijden.

Er waren naast MU18-1 bijna 25 geïnteresseerden en aangevuld met een aantal enthousiaste spelers van MU16-1. 

De clinic bood een hoop nieuwe oefenvormen, spelsituaties, plezier en interessante inzichten voor trainers. Denk maar eens aan de stelling dat ‘technisch leren passen van weinig nut is’ of de stelling ‘dat je de verdediging moet inrichten op je eigen aanval’.

Mochten er meer teams of trainers zijn die een gerichte vraag hebben aan Mark, neem dan contact op met bas@crackerjacks.nl. Mark komt graag nog een keer terug voor een andere clinic. Zijn kennis en ervaring sluit goed aan bij teams van U16 tot en met senioren.